Opgeluchte Wiegman: 'We zijn door het oog van de naald gekropen'

"We zijn vooral heel blij dat we door zijn en Japan hebben verslagen. Japan is een van de best voetballende ploegen van de wereld, zo niet de beste. We zijn door het oog van de naald gekropen."

Sarina Wiegman besefte dinsdagavond maar al te goed dat Oranje een gelukkige 2-1 zege had behaald in de achtste finales van het WK.

Vooral na rust, bij een 1-1 tussenstand, vergaten de Aziaten de genadeklap uit te delen. "Als zij niet de 1-2 maken... Wij krijgen bijna altijd nog wel een kans en hebben spelers die dan zo'n kans kunnen afmaken. Dat geloof heb ik altijd", zei Wiegman.

Sarina Wiegman ANP

De penalty van Lieke Martens in de slotfase zorgde dan ook voor vreugde in het Nederlandse kamp. Wiegman gaf haar formatie een compliment voor de eerste helft.

"Een van onze beste helften die ik mij kan heugen, maar we lieten ons op een gegeven moment in slaap sussen. Het werd te statisch, dat had ook vooral met de kracht van Japan te maken."

Zaterdag treffen de Nederlandse vrouwen in Valenciennes Italië, dat met 2-0 te sterk was voor China. Wiegman blaakt van zelfvertrouwen.

"We zijn in staat om te winnen van Italië. Er staat echt een team dat wil strijden en het samen wil doen. Alles is mogelijk."

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

Nederland-Japan (achtste finale) | WK 2019 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame