ANP

Goedemorgen! Maarten van der Weijden is nog steeds bezig met zijn tweede poging een Elfstedentocht te zwemmen, in Amersfoort houdt de SP een partijraad en de eerste achtste finales van het WK voetbal worden vandaag gespeeld.

Vandaag schijnt de zon geregeld en het blijft droog. Het wordt 19 tot 25 graden. De komende dagen is het tamelijk zonnig en het wordt zomers tot tropisch warm, na het weekend wordt het landinwaarts rond of boven de 30 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • SP-leden komen in Amersfoort bij elkaar om de afgelopen verkiezingsnederlagen - vier op rij - te evalueren. Het is de eerste partijbijeenkomst sinds de SP bij de Europese verkiezingen geen enkele zetel haalde.
  • Toy Story 4 gaat officieel in première. Vanaf 26 juni is de film ook in Nederlandse bioscopen te zien.
  • En nu de poulefase erop zit, worden vandaag de eerste achtste finales gespeeld op het WK voetbal. Duitsland en Nigeria bijten het spits af om 17.30 uur. De andere wedstrijd van vandaag is om 21.00 uur tussen Noorwegen en Australië.

Wat heb je gemist?

Maarten van der Weijden zwemt nog altijd door de Friese wateren. In vier dagen tijd probeert hij 196 kilometer te zwemmen. Hij startte zijn Elfstedenzwemtocht gistermiddag in Leeuwarden.

Inmiddels is Van der Weijden bijna 13,5 uur onderweg. Hij heeft zo'n 46 kilometer gezwommen.

Hier kijk je live naar zijn zwemtocht:

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Eindhoven wil een speelgoedbedrijf af van een miljoen spinners. De rage van de ronddraaiende speeltjes is al een tijdje voorbij en daarom mogen de spinners binnenkort gratis opgehaald worden.

De honderdduizenden spinners die nu in het magazijn liggen zijn niet verkeerd ingekocht. Het bedrijf verkocht er 37 miljoen en verdiende er naar eigen zeggen goed aan. "Het is logisch dat je na een rage wat overhoudt. Hoe groter je verkoop, hoe meer je overhoudt", zegt directeur Ruben Rooijackers tegen Omroep Brabant.

In deze video laat de directeur zien hoeveel ruimte de spinners innemen:

Fijne dag!

STER reclame