Boris Johnson bij zijn woning in Londen EPA

De Britse politie is gisternacht langsgegaan bij het huis van Boris Johnson vanwege een knallende ruzie met zijn vriendin Carrie Symonds. Het opstootje wordt breed uitgemeten in de Britse media, omdat de politicus goede kans maakt om leider te worden van de Conservatieve Partij, en daarmee ook premier.

De buren van Johnson waarschuwden de politie toen ze gealarmeerd werden door gegil, geschreeuw, gebons en brekend servies in het Londense appartement waar Johnson woont met Symonds. Tegen de krant The Guardian zeggen de buren dat ze een vrouw hoorden gillen, waarna doffe knallen en gebons klonken. Ze hoorden Symonds zeggen "ga van me af" en "mijn huis uit".

Ongerust geworden besloten de buren aan te bellen, maar niemand deed open. Daarop waarschuwden ze de politie, die binnen een paar minuten ter plaatse was. De agenten vertrokken weer nadat Johnson en zijn vriendin hen hadden verzekerd dat er niets aan de hand was.

Bank verknoeid met rode wijn

Maar uit een geluidsopname die de buren hebben gemaakt, en die door The Guardian is beluisterd, blijkt dat de emoties wel degelijk hoog opliepen. Johnson lijkt na herhaalde aansporingen daartoe te weigeren het huis te verlaten en zegt tegen Symonds "blijf van mijn klote-laptop af", waarna het geluid van brekend glas klinkt.

Symonds verwijt Johnson vervolgens dat hij de bank heeft verknoeid met een glas rode wijn. "Je geeft nergens om omdat je verwend bent. Je geeft niets om geld of wat dan ook", voegt ze hem toe. Daarop is het geluid hoorbaar van brekend servies en veel geschreeuw en getier, waarna het stil wordt.

Britse media brengen het nieuws vrijwel zonder uitzondering prominent. Een woordvoerder van de politicus wil niets over het incident zeggen. Johnson verscheen gisteravond, toen het nieuws over de ruzie net bekend was, nog op een borrel van een afdeling van de Conservatieve Partij, maar hij onthield zich ook van commentaar.

Johnson (55) scheidde vorig jaar van zijn vrouw en kreeg toen een relatie met de 31-jarige Symonds, die hoofd persvoorlichting was bij de Conservatieve Partij. Ze zit ook in het team waarmee Johnson momenteel campagne voert om het partijleiderschap te veroveren. Naar verwachting zal Johnson samen met haar zijn intrek nemen in de woning van de premier op Downing Street 10.

De uitkomst van de strijd tussen Johnson en oud-minister Hunt wordt eind juli verwacht, na een verkiezing onder de leden van de Conservatieve Partij.

STER reclame