De prijs voor beste mannelijke artiest ging naar Bizzey
NOS NieuwsAangepast

FunX Music Awards voor Frenna, Broederliefde en Famke Louise

Zanger Frenna is de grote winnaar van de zesde FunX Music Awards. In Paradiso in Amsterdam won hij drie awards: die voor beste zanger, beste album en beste samenwerking (best collabo).

Frenna was zelf niet aanwezig bij de show. Vrienden namen de prijs voor hem in ontvangst. "Hij wil jullie laten weten dat hij veel van jullie houdt, voor alle steun en support die jullie hebben gegeven", zei een van hen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

FunX reikte voor het eerst in het bestaan van de awardshow een prijs uit voor de beste vrouwelijke artiest. Die ging naar Famke Louise. Volgens de radiozender kan niemand meer om haar heen. Ze bracht dit jaar nummers uit samen met Caza, Ronnie Flex en Jayh. Daarnaast werd haar solotrack Derrière 'kapotgestreamd', zo zegt FunX.

Famke Louise was blij verrast met de winst. "Ik heb een tijdje best veel kritiek over me heen gehad, dus dit is wel een bevestiging voor mij. Mensen vinden me toch tof."

Bekijk hier de reacties van de prijswinnaars:

'Award is beloning van mijn fans omdat ik het goed doe'

De prijs voor beste mannelijke artiest ging naar Bizzey. In de categorie beste groep lijkt er al jaren weinig concurrentie te zijn voor Broederliefde. Die won de prijs voor het vijfde jaar op rij.

Ook werd dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan Mr. Probz. Hij werd verrast met een award voor de eerste Nederlandse artiest met 1 miljard streams op Spotify.

Kijk hier naar de uitreikingen in Paradiso:

Uitreiking FunX Music Awards in Paradiso

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl