De psychiatrische kliniek in Den Dolder
NOS NieuwsAangepast

Gezochte psychiatrische patiënt Den Dolder in Breda herkend en opgepakt

De man die afgelopen weekend na onbegeleid verlof niet terugkeerde naar de psychiatrische kliniek in Den Dolder, is vanmiddag in Breda opgepakt. Gisteravond werden een foto en signalement van de 43-jarige Peter M. verspreid, omdat hij zonder medicatie een gevaar voor zichzelf en anderen kan zijn.

Rond 13.30 uur werd M. op station Breda gesignaleerd en aangehouden door veiligheidsmedewerkers van de NS. Die hebben hem vervolgens overgedragen aan de politie.

Peter M. wordt op korte termijn teruggebracht naar de kliniek in Den Dolder waar hij verbleef. De stichting achter de forensisch psychiatrische kliniek zegt dat zijn vrijheden worden ingetrokken en dat hij waarschijnlijk wordt overgeplaatst naar een kliniek elders.

Politiebeveiliging

De familie van M. maakte zich grote zorgen na de ontsnapping. Omdat de agressie van M. zich vaak richtte op zijn moeder, kreeg zij volgens zijn zus politiebeveiliging. Direct nadat zijn identiteit was bevestigd, heeft de politie aan de familie laten weten dat M. weer terecht is.

Waar de man de afgelopen dagen is geweest, is nog onduidelijk. De recherche doet er onderzoek naar.

Den Dolder

M. werd twee jaar geleden veroordeeld voor mishandeling en een valse bommelding. Via internet had hij gedreigd dat hij het station van Dordrecht zou opblazen met een atoombom.

De man is psychotisch en lijdt aan schizofrenie. Hij verbleef daarom in de kliniek in Den Dolder waar ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, zat.

Verlof

Afgelopen zaterdag mocht M. op verlof. Toen hij daar niet van terugkeerde, werd een zoektocht naar hem gestart.

De top van de kliniek in Den Dolder werd gisteren door minister Dekker voor Rechtsbescherming ontboden, om uit te leggen wat er is misgegaan. Burgemeester Janssen van de gemeente Zeist, waar de kliniek staat, vindt dat omwonenden beter geïnformeerd hadden moeten worden over de ontsnapping. Na de moord op Anne Faber waren al afspraken gemaakt met de kliniek om omwonenden beter op de hoogte te stellen bij incidenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl