Thierry Brinkman en Jorrit Croon
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Veel hockey vandaag bij de NOS, maar ook wielrennen, voetbal en de Formule 1 komen ruimschoots aan bod op deze sportzaterdag.

Dit weekeinde wordt duidelijk welke hockeyclubs zich voor een jaar Nederlands kampioen mogen noemen. En misschien is het vanmiddag al zover.

Bij de vrouwen is Amsterdam afgelopen donderdag de finale van de play-offs begonnen met een 2-1 thuiszege op titelverdediger Den Bosch. Een nieuwe overwinning vandaag in Brabant is voldoende om de hegemonie van de Bossche ploeg te doorbreken en de titel na zes jaar terug te halen naar de hoofdstad.

Livestream Den Bosch-Amsterdam

In een livestream op NOS.nl en in de NOS-app is vanaf 12.00 uur te zien hoe het de hockeysters vergaat. De Studio Sport-uitzending van 15.00 uur (NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app) begint met een uitgebreide samenvatting van het treffen in Den Bosch.

Amsterdam viert de 2-1 van Eva de Goede

Aansluitend is vanaf 16.00 uur de confrontatie tussen de mannen van Bloemendaal en Kampong rechtstreeks te zien. Bij winst van de thuisploeg, die woensdag in Utrecht met 2-1 zegevierde, onttroont het Kampong als kampioen.

Op de velden waar de stand in de finale gelijk wordt getrokken, volgt morgen een nieuw duel, en ook de beslissing.

Bergetappe Giro

In de Giro d'Italia staat weer een bergetappe op het programma. De rit van Saint Vincent, waar om 13.15 uur gestart wordt, naar skidorp Courmayeur telt 131 kilometer en eindigt bergop.

Het profiel van de veertiende etappe

De verwikkelingen onderweg zijn te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Op NPO Radio 1 zijn flitsen te horen. In het Sportjournaal van 18.45 uur (NPO 1, NOS.nl en NOS-app) volgen de samenvatting en reacties.

Formule 1 en voetbal

In het Sportjournaal zijn ook beelden te zien van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco (Formule 1) en van de Open dag bij de KNVB, waar Oranjefans tussen de 8 en 16 jaar spelers van de nationale vrouwen- en mannenploeg ontmoeten.

Bayern-aanvaller Arjen Robben

In de late uitzending van Studio Sport (23.17 uur, NPO 1, NOS.nl en NOS-app) wordt er ook in wedstrijdverband tegen een bal getrapt. Zo is er een samenvatting van de bekerfinale in Duitsland tussen RB Leipzig en Bayern München, met het laatste optreden van Arjen Robben bij de Zuid-Duitsers, en van de strijd tussen de Onder 19-elftallen van Ajax en Feyenoord met het kampioenschap als inzet.

Langs de Lijn (19.00 uur, NPO Radio 1) herbergt nog meer voetbal: de eerste finaleduels in de nacompetitie tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles enerzijds en Sparta en De Graafschap anderzijds en de Spaanse bekerfinale tussen Valencia en Barcelona, met wellicht Jasper Cillessen voor het laatst onder de Catalaanse lat.

Alle voetbalduels, zowel in binnen- als buitenland zijn te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Uitzendingen van vandaag

12.00 uur hockey (v) Den Bosch-Amsterdam NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.15 uur Liveblog Giro, 14de etappe NOS.nl en NOS-app
15.00 uur Studio Sport: play-offs hockey NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.17 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl