Hockeysters Amsterdam winnen eerste finaleduel van Den Bosch

Hockeysters Amsterdam slaan eerste slag tegen Den Bosch

De hockeysters van Amsterdam hebben het eerste duel om het kampioenschap met Den Bosch gewonnen. Amsterdam boekte op eigen veld een 2-1 zege.

Titelverdediger Den Bosch had een veldoverwicht voor de rust. De Brabantse ploeg kreeg naast zes strafcorners ook nog enkele kansen, maar scoorde niet.

Amsterdam kon aanvallend weinig uitrichten in de eerste helft. Na rust trof Den Bosch doel via Frédérique Matla, die attent was toen de bal voor haar stick rolde.

Na een Brabantse blunder van Pien Sanders maakte Kitty van Male uit het niets de 1-1. Amsterdam zocht in de slotfase het winnende doelpunt en vond die ook. Eva de Goede verzilverde een strafbal, nadat Marijn Veen gehaakt was door Pleun van der Plas.

Amsterdam viert de 2-1 van Eva de Goede