Reuters | NOS

Goedemorgen! Afgelopen nacht heeft Nederland het Eurovisiesongfestival gewonnen. Dus verwacht vandaag interviews met Duncan Laurence. En niet vergeten: als winnaar gaat Nederland het volgende songfestival organiseren dus het zal vandaag ook ongetwijfeld gaan over de locatie.

Deze ochtend is in het zuidwesten een bui mogelijk. In de rest van het land kan de zon flink schijnen. Maar in de loop van de middag ontstaan er meer buien, mogelijk met onweer. Aan zee wordt het minimaal 15 graden, landinwaarts 21 tot 24 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Rond 17.00 uur komt de eerste Nederlandse songfestivalwinnaar in 44 jaar vanuit Tel Aviv aan op Schiphol.
  • Verder zal het vandaag gaan over de organisatie van het volgende Eurovisie Songfestival: die zal Nederland voor z'n rekening moeten nemen.
  • Vanavond is er een extra uitzending van talkshow Pauw om 22.20 uur op NPO 1. Duncan Laurence zit daar aan tafel.
  • Het is zondag en dat is zoals altijd een dag met veel sport. Vandaag staat de negende etappe van de Giro d'Italia op het programma: een klimtijdrit van bijna 35 kilometer.

Wat heb je gemist?

Met Duncan Laurence heeft Nederland dus voor het eerst in sinds 1975 het Eurovisie Songfestival gewonnen. Het was tot op het laatste moment spannend.

Bekijk hieronder de beelden van de bekendmaking:

Duncan Laurence wint Songfestival, en dat ziet er zo uit

Traditiegetrouw mag de winnaar aan het eind altijd nog een keer optreden.

Het team van Duncan komt daarbij ook het podium op:

Winst is binnen, Duncan Laurence zingt nog eens 'Arcade'

Ander nieuws uit de nacht:

  • President Erdogan zegt dat Turkije samen met Rusland S-500-luchtafweerraketten gaat produceren. Dat is omstreden omdat Turkije lid is van de NAVO en het systeem niet aansluit op bestaande NAVO-systemen.
  • Saudi-Arabië wil een oorlog in de Golfregio voorkomen, maar staat klaar om "met alle kracht" terug te slaan als het wordt aangevallen. De afgelopen dagen is de spanning opgelopen tussen Saudi-Arabië en Iran.

En dan nog even dit:

In Tel Aviv trad ook Madonna op. En dat klonk niet altijd even zuiver, getuige de vele reacties op Twitter:

Fijne zondag!

STER reclame