NOS NieuwsAangepast

Rutte wil in debat met Baudet, maar op tv, niet op Facebook

VVD-leider Rutte wil met Forum voor Democratie-leider Baudet debatteren over Europa, maar op televisie en niet op Facebook.

Rutte had Baudet gisteravond opgeroepen om in debat te gaan over onder meer zijn nexit-standpunt. Baudet reageerde daar vandaag op door een voorstel te doen voor een debat op Facebook, de avond voor de verkiezingen, zonder tv-redacties en NPO, maar live op Facebook. Ook zouden de Europese lijsttrekkers van de twee partijen, Azmani en Eppink, erbij moeten zijn.

In Nieuwsuur zei Rutte dat hij de aanwezigheid van de twee EP-lijsttrekkers niet ziet zitten. "Het moet op tv echt een één-op-één-debat zijn. We moeten elkaar echt de nieren proeven."

Gisteravond zei Rutte op een VVD-bijeenkomst in Barendrecht dat "onzinnige beweringen bestreden moeten worden". Hij vindt dat Baudet met zijn nexit-standpunt een "onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en onze welvaart" neemt. Rutte noemde Baudet een "zolderkamergeleerde die zit te fröbelen hoe de ideale wereld in elkaar zit".

Vanochtend liet Baudet met een foto op Twitter weten elf van zijn boeken naar Rutte op te sturen ter voorbereiding van het debat.

De Europese lijsttrekkers Eppink van Forum en Azmani van de VVD zijn op 22 mei in principe tot 22.00 uur aanwezig bij het NOS-televisiedebat over de Europese Verkiezingen, waar alle twaalf Nederlandse lijsttrekkers zijn uitgenodigd.

De campagneteams van de VVD en Forum voor Democratie zijn nu aan het kijken hoe het één-op-één debat geregeld kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl