Account sociale media Thijs H.

Thijs H., die wordt verdacht van het doden van drie mensen in Den Haag en Zuid-Limburg, zocht na de dubbele moord op de Brunssummerheide zelf hulp bij de Maastrichtse ggz-instelling Mondriaan. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

H. was eerder bij die instelling onder behandeling geweest, bevestigde het OM gisteren. Hoelang hij in de kliniek zat en waarvoor hij werd behandeld kon justitie niet zeggen.

De beelden van H. die door de politie zijn verspreid in het opsporingsbericht, zouden afkomstig zijn van beveiligingscamera's van de ggz-instelling in Maastricht.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er een ernstig steekincident bij Mondriaan, waarbij twee medewerkers en drie cliënten gewond raakten. De verdachte, een cliënt die zelf ook gewond raakte, werd aangehouden. Het OM Limburg laat weten dat dit incident losstaat van het onderzoek rond Thijs H.

Zelfmoordpoging

Het AD meldt op basis van eigen "goed ingevoerde bronnen" dat H. in een sociaal isolement zat, antidepressiva slikte en recent een zelfmoordpoging had gedaan. Zijn familie vreesde dat het opsporingsbericht dat woensdag werd verspreid zou leiden tot een nieuwe poging.

De politie adviseerde in het opsporingsbericht H. niet zelf te benaderen, in verband met de "mogelijke labiele gesteldheid van de verdachte".

De politie was H. woensdagmiddag op het spoor gekomen en bracht een bezoek aan zijn ouders in Brunssum. Dat was een dag nadat op de Brunssummerheide twee lichamen waren gevonden. Woensdagavond werd het opsporingsbericht verspreid en enkele uren later werd H. in Zuid-Limburg op straat aangehouden.

Afgelopen zaterdag troffen voorbijgangers het levenloze lichaam aan van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse bosjes in Den Haag. Ze was met geweld om het leven gebracht.

Drie dagen later, op dinsdag, werden op de Brunssummerheide bij Heerlen de lichamen gevonden van een 63-jarige vrouw en een man van 68. Ook zij waren met geweld gedood, volgens een wandelaar hadden ze beiden steekwonden.

STER reclame