Luis Suárez
NOS Voetbal

Operatie kost Suárez mogelijk Spaanse bekerfinale en Copa América

Voor Luis Suárez zit het seizoen er mogelijk al op. De Uruguayaanse spits van FC Barcelona moet noodgedwongen onder het mes vanwege een meniscusblessure. Hoelang Suárez moet toekijken is nog niet bekend, de Catalaanse grootmacht doet na de operatie pas uitspraken over het herstel.

Suárez speelde dinsdag nog negentig minuten mee tijdens de verloren Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. Bij zijn terugkeer op Anfield ging de voormalig speler van 'The Reds' met Barça hard onderuit (4-0), waardoor de eerder behaalde 3-0 overwinning in Camp Nou niet genoeg bleek voor een plaats in de finale. Dit tot grote woede van de aanvaller, die zijn medespelers daarna vergeleek met schooljongens.

Suárez: 'Excuses voor onze instelling'

Wat nog rest voor de kersvers landskampioen Barcelona zijn de twee competitieduels (tegen Getafe en Eibar) om des keizers baard. Wel wacht op 25 mei nog de eindstrijd om de Copa del Rey. De Spaanse kampioen treft in Sevilla subtopper Valencia. Mogelijk moet trainer Ernesto Valverde het dan dus doen zonder Suárez.

Ook in Uruguay wordt de blessure van de spits, dit seizoen goed voor 25 doelpunten, nauwlettend in de gaten gehouden. De operatie zou tot gevolg kunnen hebben dat Suárez een streep moet zetten door de Copa América.

Op 16 juni begint Uruguay aan het Zuid-Amerikaanse equivalent van het Europees Kampioenschap. Uruguay zit in een poule met Chili, Ecuador en het uitgenodigde Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl