Barcelona viert feest AFP

FC Barcelona is voor de 26ste keer kampioen geworden van Spanje. In de matige kampioenswedstrijd tegen Levante moest Lionel Messi van de bank komen om de ban te breken (1-0).

Omdat Atlético Madrid eerder op de avond had gewonnen, volstond alleen een overwinning voor het elftal van Ernesto Valverde. Maar de trainer had in zijn achterhoofd ook de belangrijke tweekamp met Liverpool in de Champions League, dus spaarde hij zijn sterspeler Messi in eerste instantie.

Lionel Messi was bij 10 van Barcelona's 26 landstitels van de partij Reuters

Na een doelpuntloze eerste helft voelde Valverde zich genoodzaakt Messi alsnog in te brengen, voor de wederom teleurstellende Philippe Coutinho. De Braziliaan kwam dit seizoen in 33 wedstrijden tot een schamele vijf treffers.

Messi had iets meer dan een kwartier nodig voor zijn 34ste van het seizoen. Na een kluts kapte de Argentijn zich knap vrij en schoot hij de bal hard en laag met zijn linker in de verre hoek.

Jasper Cillessen zat op de bank bij Barcelona. Vermoedelijk mag hij eind mei in Sevilla wel in de bekerfinale tegen Valencia in het doel staan.

De spelers van FC Barcelona vieren de 26ste landstitel AFP

Edwin Winkels: Zelfs in de kampioenswedstrijd wordt Messi gespaard

Barcelona kan nog twee prijzen pakken dit seizoen. Op 25 mei wacht in de finale van het bekertoernooi Valencia en woensdag is de eerste halvefinalewedstrijd in de Champions League tegen Liverpool.

STER reclame