Luis Suárez AFP

Luis Suárez beloofde de fans van Liverpool vooraf niet te juichen op Anfield, nadat hij dat bij zijn goal in Camp Nou wel had gedaan tegen zijn oude club. Juichen deed hij inderdaad niet dinsdag, want de Uruguayaan scoorde niet en werd uitgeschakeld door een ontketend Liverpool (4-0).

Bij de beslissende vierde goal liet Barcelona zich verrassen door een slimme lage corner van Trent Alexander-Arnold, die door Divock Origi werd binnengeschoten. "We leken wel schooljongens bij de vierde goal", zei Suárez.

Liverpool kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong via Origi en via invaller Georginio Wijnaldum werd het in de tweede helft 3-0. "Liverpool wilde vroeg scoren en dat gebeurde", aldus Suárez. "Ze geloofden er vanaf de eerste tot de laatste minuut in. We zijn verdrietig. Dit doet pijn."

'Moeten in spiegel kijken'

Vorig jaar ging het voor FC Barcelona in de kwartfinales ook al op vergelijkbare wijze mis. Na de 4-1 thuiszege op AS Roma leed Barça in Italië een 3-0 nederlaag. "We moeten goed in de spiegel kijken, want dit is nu al de tweede keer dat ons dit overkomt", gaat Suárez verder. "We mogen niet voor het tweede jaar op rij dezelfde fout maken."

"We zijn weggeblazen, dat voelt verschrikkelijk", zei trainer Ernesto Valverde. "Het spijt ons heel, heel erg. We doen alles om onze fans blij te maken, maar in het voetbal gebeuren zulke dingen soms."

Ernesto Valverde AFP

"We hebben onze kansen gehad, maar we verzuimden die te maken", ging de coach verder. "De tweede goal van Liverpool deed ons veel pijn en direct daarna kwam ook de 3-0. Bij de vierde goal werden we verrast. We wisten dat Liverpool sterk is bij spelhervattingen, maar we lieten ons verrassen. Zij deden dat heel slim."

Volgens Suárez valt coach Valverde niets te verwijten. "Wij hebben de wedstrijd gespeeld", zegt de Uruguayaan. "De coach gebruikte dezelfde tactiek als in de eerste wedstrijd. Wij moeten sorry zeggen voor onze instelling en de dingen die iedereen vanavond heeft gezien."

STER reclame