De spelers van Liverpool vieren feest Getty

Georginio Wijnaldum was sprakeloos na de sensationele 4-0 overwinning van Liverpool op Barcelona, waarmee de Champions League-finale werd bereikt. Hij scoorde als invaller twee keer.

"Wat kan ik zeggen? Ongelooflijk", begon de Oranje-international. "Niets is onmogelijk, dat hebben we aangetoond. Ik was heel boos op de manager (Jürgen Klopp, red.) dat ik op de bank moest beginnen. Daarom moest ik iets doen toen ik mocht invallen."

Mede door Wijnaldum poetste Liverpool op Anfield de 3-0 nederlaag in Spanje weg. "We geloofden er vanaf het begin in dat we deze wedstrijd met 4-0 konden winnen. Mensen van buitenaf geloofden niet dat het mogelijk was, maar wij wel", aldus Wijnaldum.

Slim genomen hoekschop was 'instinctief'

Divock Origi schoot de beslissende 4-0 binnen, ingeleid door een slim genomen hoekschop van Trent Alexander-Arnold. "Ik handelde instinctief", zei de Engelse rechtsback.

Divock Origi na het maken van de 4-0 Pro Shots

Hij liep eerst weg bij de bal, maar rende daarna snel terug om de hoekschop toch te nemen toen hij Origi in het zestienmetergebied vrij zag staan. "Ineens zag ik de kans die er lag. Iedereen zal zich dit moment blijven herinneren."

Klopp stamelt

Jürgen Klopp keek tijdens zijn terugblik even op zijn horloge. "Het is tien over tien, de meeste kinderen liggen waarschijnlijk in bed. De jongens zijn 'fucking' giganten, het is ongelooflijk", stamelde de Duitser.

"Sorry voor mijn woorden, geef me maar een boete als dat nodig is. Ik kom hier niet vandaan, maar ik kan niets beters verzinnen om dit te beschrijven."

Virgil van Dijk viert feest met Mo Salah en manager Jürgen Klopp Pro Shots

STER reclame