De bloemenzee op het 24 Oktoberplein in Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Bloemenzee aanslag Utrecht maakt plaats voor passende beplanting

Utrecht gaat de bloemenzee op het 24 Oktoberplein opruimen. De boeketten (en kaarsen, tekeningen, knuffels en briefjes) waren daar neergelegd ter herdenking van de slachtoffers van de aanslag in een tram op 18 maart.

Op die herdenkingsplek komen planten met rode en witte bloemen, verwijzend naar de kleuren van het Utrechtse stadswapen. Rode en witte bloemen werden ook meegenomen tijdens de stille tocht op de vrijdag na de aanslag die vier mensen het leven kostte.

Volgende week dinsdag gaan gemeentemedewerkers de kaartjes, tekeningen en knuffels ter plekke sorteren. Daarna worden alle spullen opgeslagen. In overleg met nabestaanden besluit Utrecht later wat er mee gaat gebeuren. De bloemen worden gecomposteerd.

Dinsdag worden ook de condoleanceregisters gesloten. De nabestaanden krijgen hier een bundeling van, schrijft RTV Utrecht.

De gemeente heeft ideeën ontvangen voor een herdenkingsmonument voor alle getroffenen. Bij een besluit daarover zijn de wensen van slachtoffers en nabestaanden het belangrijkste.

Wat gebeurde er 18 maart in Utrecht? We maakten op de dag van de aanslag deze video:

Aanslag in Utrecht: van schietincident in tram tot aanhouding verdachte

Advertentie via Ster.nl