Ten Hag baalt, ondanks koppositie: 'Ontevreden over laatste half uur'

Ajax-trainer Erik ten Hag zag zijn team een ruime zege boeken bij FC Emmen (5-2), maar was toch niet tevreden. Dat had alles te maken met het laatste half uur, waarin de thuisploeg nog twee keer scoorde.

"Ik ben absoluut ontevreden over het laatste half uur", zei Ten Hag. "Dat heb ik de spelers ook verteld. De concentratie ging omlaag, we werden slordig en dan roep je dat over jezelf af."

'Tikkie uitgedeeld'

Na zestig minuten stond het 0-5 aan de Oude Meerdijk en leek Ajax op weg naar nog meer goals. Dat dacht ook Ten Hag. Door een eigen goal van Nicolás Tagliafico en een treffer van Jafar Arias werd het echter 2-5.

Erik ten Hag VI Images

"We moeten er twee bijmaken en krijgen er twee tegen", verzuchtte Ten Hag, die uitlegt waarom hij zo kritisch is. "Tevredenheid leidt tot luiheid. En dat kunnen we op dit moment niet gebruiken."

Met het veroveren van de koppositie legt Ajax nu wel de druk bij PSV, dat donderdag PEC Zwolle ontvangt. Dat kan ook de komende weken zo blijven, want ook dan speelt Ajax voor PSV.

Stand eredivisie NOS

"Ik sta liever bovenaan dan tweede", zei Ten Hag hierover. "Is toch belangrijk. We hebben zondag een tikkie uitgedeeld en hebben daar vandaag een goed vervolg aan gegeven."

Klaas-Jan Huntelaar, die zijn 100ste Ajax-goal in de eredivisie maakte, beseft dat de druk nu eens op PSV ligt. "Het is lekker voor ons dat we bovenaan staan. Ik denk dat die wedstrijd tegen PSV een mentale tik voor hun was. Ik denk dat wij het nu goed gedaan hebben en dat we op onszelf moeten focussen."

Scherpen wil nog steeds naar Ajax: 'Gaan zien wanneer het bekend wordt'

Voor Kjell Scherpen was het een bewogen avond. Ajax heeft interesse in de doelman van FC Emmen, maar een deel van de Ajax-aanhang zit niet op de komst van de Emmen-doelman te wachten en dat bleek ook op woensdagavond.

Zo was er een spandoek te zien in het uitvak met de tekst: 'Scherpen kakkerlak', waarmee de fans van Ajax verwijzen naar anti-Ajax-teksten die de nu negentienjarige Scherpen op elfjarige leeftijd plaatste op Twitter.

Spandoek van Ajax-fans tegen Emmen-doelman Kjell Scherpen ANP

Deze negativiteit rond zijn eventuele overgang doet Scherpen niet van standpunt veranderen. Hij wil naar Ajax. "Ik wil voetballen voor de beste club van Nederland en ik denk dat dat Ajax is. Daar kan ik me het beste ontwikkelen. We gaan zien wanneer het allemaal bekend wordt."

Scherpen was woensdag schuldig aan de derde Ajax-goal. De doelman liet een vrije trap van Dusan Tadic los en David Neres profiteerde. "Ik doe niet aan excuses", zei Scherpen. "Die bal moet voor mij zijn."

STER reclame