Overmars: 'Marin bijna binnen, we willen ook Scherpen en Pierie'

Ajax heeft de Roemeense middenvelder Razvan Marin zo goed als binnen en wil ook FC Emmen-doelman Kjell Scherpen en sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie vastleggen.

Vlak voor de aftrap van de topper tussen Ajax en PSV kwam directeur voetbalzaken Marc Overmars voor de microfoon van NOS-verslaggever Joep Schreuder en praatte hij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van transfers.

Gezien de huidige Europese prestaties - Ajax staat in de kwartfinales van de Champions League - verwacht Overmars deze zomer enkele belangrijke spelers zullen vertrekken. Aan de voormalig linksbuiten de taak om daarop te anticiperen.

Binnenboord

Marin, speler van Standard Luik, zou in Amsterdam de opvolger van Frenkie de Jong moeten worden, die naar FC Barcelona gaat. Verder hoopt Overmars een paar andere belangrijke krachten binnenboord te houden.

Zo werd afgelopen week het contract van doelman André Onana verlengd, waardoor hij ook volgend jaar nog in de Johan Cruijff Arena te bewonderen is. "Ook Nico Tagliafico en David Neres willen we hier houden", aldus Overmars, die verwacht dat Neres sowieso nog een jaar blijft.

Ook Overmars zelf heeft zijn contract verlengd. Sluimerende interesse van Arsenal legde hij naast zich neer. In plaats daarvan heeft hij zich tot medio 2024 aan Ajax verbonden. "Ik denk dat we een weg zijn ingeslagen waar ik zelf een belangrijk onderdeel in ben. Dan moet je daar ook je best voor doen."

Overmars: 'Barcelona wil graag spelers stallen bij Ajax'

Afgelopen zomer maakte Overmars indruk met het aantrekken van Daley Blind en Dusan Tadic, twee ervaren spelers uit de Premier League. Zij verdienen naar Amsterdamse maatstaven een megasalaris.

"Maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb", vertelde Overmars. "Want je ziet dat het zich meteen uitbetaalt, gezien de prestaties in de Champions League. Als we een beetje meewillen met de toptwintig van Europa, dan moeten wij dat doen. We gaan er ook mee verder."

Samenwerken met Barcelona?

Verder ging hij ook in op de verhalen over een eventueel samenwerkingsverband met Barcelona. De Catalanen zouden hun talenten in Amsterdam op huurbasis willen stallen en in ruil daarvoor dan de eerste optie tot koop krijgen op spelers van Ajax.

"Het is bekend dat wij een goede band hebben met Barcelona", zei Overmars daarover. "Zij gaan graag met ons in gesprek, maar zover is het nog niet. We zijn natuurlijk geen filiaal van ze. Dat is een belangrijk iets."

Roerige week voor Ajax-doelwit Scherpen: 'Domme dingen op internet'

STER reclame