Amateurspeurder Jan Huzen wordt meegenomen door de politie
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Amateurspeurder naar Willeke Dost opgepakt

Jan Huzen, die al jaren op zoek is naar het vermiste meisje Willeke Dost, heeft vandaag enige tijd vastgezeten. De politie arresteerde hem op verdenking van opruiing. Huzen wil op eigen initiatief graven op het terrein waarvan hij denkt dat Willeke er begraven ligt. Ook spoort hij anderen aan om te gaan graven.

Vanmorgen werd de man opgeroepen om zich vrijwillig te melden. Dat deed hij niet, waarna de politie Huzen arresteerde. Er was volgens RTV Drenthe één agent aanwezig om de man mee te nemen.

Aan het begin van de avond zei Huzen op Facebook dat hij weer vrijgelaten is. De politie heeft de zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Het is niet de eerste keer dat Huzen zelf wil graven naar Willeke Dost. Met een andere amateurspeurder deed hij onderzoek met prikstokken in het weiland achter het huis van de pleegouders van het meisje.

De politie heeft het weiland afgezocht naar de verdwenen tiener. In november vorig jaar werd een stuk grond afgegraven vlak bij de woonboerderij. Toen werd er niets gevonden. Eerdere zoekacties van de politie zijn volgens Huzen niet goed uitgevoerd.

Willeke Dost verdween in 1992 op 15-jarige leeftijd. Ze woonde op de boerderij van haar pleegouders in het Drentse Koekange. Het is nog altijd onduidelijk wat er met haar is gebeurd.

Advertentie via Ster.nl