NOS Voetbal

Brood debuteert met gelijkspel bij NAC Breda

In de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Ruud Brood is hekkensluiter NAC Breda niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo.

De Venlonaren namen na bijna een kwartier tegen de verhoudingen in de leiding. Peniel Mlapa strafte een fout van Pele van Anholt af en passeerde doelman Benjamin van Leer.

Na de pauze drong NAC aan en kwam het langszij. Linksback Greg Leigh kopte via de binnenkant van de paal raak, na een vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist.

Pro Shots
Peniel Mlapa (r) viert de treffer van VVV-Venlo

Een kwartier voor tijd leek het nog mooier te worden voor de thuisploeg, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf kwam terug op zijn beslissing een penalty te geven.

Mounir El Allouchi, die opzichtig naar de grond ging na een duel met Ralf Seuntjes, werd na het bestuderen van de beelden bestraft met geel voor een schwalbe.

Even later kreeg El Allouchi zijn tweede gele kaart, waardoor NAC de wedstrijd met tien man eindigde. In de 1-1 stand kwam geen verandering meer, ondanks een grote kans voor Mitchell te Vrede. Hij schoot recht op VVV-doelman Lars Unnerstall.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl