Mitchell van der Gaag ANP

Mitchell van der Gaag is per direct opgestapt bij NAC. De trainer zegt in een persverklaring zich verantwoordelijk te voelen voor de slechte prestaties.

NAC staat troosteloos onderaan, met een achterstand van acht punten op nummer 17 FC Emmen. Zaterdagavond verloren de Bredanaars in eigen huis met 4-0 van FC Utrecht.

"In een situatie als deze moet je ook kritisch naar je eigen positie durven kijken", zegt Van der Gaag. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voor de club misschien het beste is om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen."

Van der Gaag volgde vorige zomer Stijn Vreven op bij NAC, waar hij voor twee seizoenen tekende. Onder zijn leiding won NAC dit seizoen slechts vier keer. In het bekertoernooi werd NAC al in de eerste ronde door eerstedivisionist RKC Waalwijk uitgeschakeld.

NAC hoopt op korte termijn een beslissing te nemen over de opvolging van Van der Gaag. Tot die tijd is de dagelijkse leiding van de selectie in handen van de huidige assistent-trainers Rob Penders en Maurice Verberne.

STER reclame