Pro Shots

Gelaten staan de spelers en trainer van NAC Breda de media te woord na de riante thuisnederlaag tegen FC Utrecht (0-4). Het gat naar de nummer zeventien groeide naar acht punten. "Tja, wat moet ik zeggen meneer? We moeten door."

Benjamin van Leer wist het even niet meer. Hij verscheen uit plichtsbesef voor de camera van NOS-verslaggever Philip Kooke. "Opgeven doen we nooit. Maar nu zitten we in zo veel emotie... Dit is wel weer een tik. Of we nog in staat zijn te herstellen? We zullen moeten! Maar dat zeggen we elke week."

'Tja, wat moet ik zeggen, meneer? NAC moet door'

Van Leer had ook even bedenktijd nodig, toen de vraag opnieuw werd gesteld hoe NAC nu verder moest. "Als ik zo lang moet nadenken, zegt het wel genoeg. Maar nu is zo'n vraag ook moeilijk te beantwoorden, zo vlak na de wedstrijd."

Hij somde zijn frustratie over het spel van NAC even daarvoor al op. "Eigenlijk geef je een corner, een penalty, een corner en een counter weg. Ja... en daar komen de doelpunten uit."

Excuses aan supporters

De frustratie over de nederlaag botvierde hij vlak na het duel in eerste instantie op de supporters, met wie hij een woordenwisseling aanging. "Voor het publiek is het ook loodzwaar. Ik moet zeggen dat mijn reactie niet goed was. Zij uitten hun reactie, sommigen met frustratie, ik ging met frustratie er op in. Daar moet ik ook mijn excuses voor aanbieden. Ze zijn er altijd en dat moeten we koesteren. Wat ik heb gezegd? Nee... het ging over en weer. (...) Ik snap hun frustratie, want bij mij zit die frustratie ook heel diep. Laten we maar naar de volgende vraag gaan."

Spelers van NAC verlaten radeloos het veld na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht (0-4) Pro Shots

Ook bij trainer Mitchell van der Gaag waren vraagtekens zichtbaar in zijn gelaatsuitdrukking. Hij wist het ook even niet. "Je hoopt op de ommekeer. In de beginfase was het lastig voor ons. Je krijgt een makkelijk doelpunt tegen en Utrecht krijgt nog een penalty. Dan zitten we niet in een fase waarin we veel vertrouwen hebben om er nog weer bovenop te komen."

'Nederlaag voor rekening van de trainer'

Hij stak de hand in eigen boezem. "De teleurstelling is zeer groot. Ik heb na afloop tegen de spelers gezegd: deze is voor rekening van de trainer. Die is er verantwoordelijk voor. Dat is ook duidelijk."

Aanvaller Mitchell te Vrede wijst op een duidelijke oorzaak voor de malaise en daarin neemt hij het op voor Van der Gaag. "De trainer heeft ook te maken met zijn materiaal. Hoe hij er ook mee bezig is, als daar geen verandering in komt... Te weinig kwaliteit, daar komt het denk ik uiteindelijk wel op neer. Maar ook kwaliteit als team. Je moet wel voor elkaar door het vuur gaan. Het moet niet zo zijn dat het de ene keer wel gaat en de andere keer niet."

STER reclame