1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Twitter Beitske Visser
NOS Sport

Visser geselecteerd voor W Series, Kox reserve voor nieuwe raceklasse vrouwen

Beitske Visser is als enige Nederlandse vrouw dit seizoen verzekerd van een stoeltje in de nieuwe W Series, een raceklasse die is opgezet om meer vrouwen op te leiden voor een carrière in de Formule 1.

Visser, woonachtig in het Friese Uitwellingerga en al sinds haar vijfde met de autosport bezig, bleef van de vier Nederlandse kandidaten na twee selectieprocedures over. Stéphane Kox uit Eindhoven is aangewezen als een van de vier reserves voor de klasse, die begin mei van start gaat op het circuit van Hockenheim. Van 19 t/m 21 juli strijken de vrouwen neer op het circuit van Assen. In totaal zijn er zes races, met een prijzengeld van 1,3 miljoen euro.

Coureur Visser vol vertrouwen over een stoeltje in de raceklasse voor vrouwen

Naast Visser en Kox waren ook Milou Mets en Shirley van der Lof in de race voor een van de achttien racestoeltjes. Zij vielen af. Voor de winnares van de W Series ligt na zes races een bedrag van 500.000 dollar (ongeveer 445.000 euro) klaar.

De achttien vrouwen en vier reserves voor de W Series, een nieuwe raceklasse voor vrouwen

Beitske Visser (Ned) Jamie Chadwick (GBr) Sabre Cook (VSt)
Marta Garcia (Spa) Megan Gilkes (Can) Esmee Hawkey (GBr)
Jessica Hawkins (GBr) Shea Holbrook (VSt) Emma Kimilainen (Fin)
Miki Koyama (Jap) Sarah Moore (GBr) Tasmin Pepper (ZAf)
Vicki Piria (Ita) Alice Powel (GBr) Gosia Rdest (Pol)
Naomi Schiff (Bel) Fabienne Wohlwend (Lie) Caitlin Wood (Aus)
Stéphane Kox (Ned, reserve) Vivien Keszthelyi (Hon, reserve) Francesca Linossi (Ita, reserve)
Sarah Bovy (Bel, reserve)

In het Spaanse Almeria vond de afgelopen dagen de laatste selectie plaats. Daar deden 28 vrouwen aan mee, die op diverse terreinen werden getest.

Op het programma stonden fysieke tests, mediatraining, algemene technische kennis en racen in de Tatuus T-318 Formule 3 die dit seizoen in de wedstrijden wordt gebruikt.

"Het selectieproces was heel zwaar en de verschillen klein. De coureurs leerden snel bij", stelde voormalig Formule 1-coureur David Coulthard vast. Coulthard is een van de adviseurs bij de nieuwe vrouwenklasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl