Italië viert de 1-0 van Nicolò Barella

Tiener Kean maakt indruk en wint bij debuut voor Italië

Italië is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een dikverdiende zege op Finland. In Udine boekte de formatie van Roberto Mancini een 2-0 overwinning.

De Italianen leken een gemakkelijke avond tegemoet te gaan toen Nicolò Barella al in de zevende minuut raak knalde. De middenvelder van Cagliari, bezig aan zijn vijfde interland, maakte met een fraaie volley van buiten het strafschopgebied zijn eerste interlandgoal.

Hij had daarbij wel het geluk dat de bal via een Finse verdediger in het doel belandde.

Het duurde daarna lang voordat Italië nogmaals het net wist te vinden. Finland, waar PEC-verdediger Thomas Lam de hele wedstrijd op de bank bleef, was zelfs dicht bij een gelijkmaker via Teemu Pukki, maar de aanvaller van Norwich City schoot in kansrijke positie naast.

Moise Kean

Kean verlost Italië

Juventus-jongeling Moise Kean zorgde een kwartier voor tijd voor opluchting bij de dominante Italianen door op aangeven van Ciro Immobile de 2-0 te maken.

Kean, die zijn debuut maakte, was met zijn snelheid, gevaarlijke acties en voorzetten de hele wedstrijd een plaag voor de Finse verdediging. Hij is met een leeftijd van 19 jaar en 23 dagen de jongste doelpuntenmaker voor Italië na Bruno Nicolè in 1958 (18 jaar en 258 dagen).

Oudgediende Fabio Quagliarella (36) mocht tien minuten voor tijd nog even invallen van Mancini. De aanvaller kent een sterk seizoen in de Serie A en is op dit moment topscorer met 21 goals.

Tegen de Finnen was hij bijna de oudste doelpuntenmaker ooit voor Italië geworden, maar zijn inzet ging via de lat over.

Zeges Bosnië en Herzegovina en Griekenland

Bosnië en Herzegovina en Griekenland wisten ook hun eerste wedstrijd te winnen. Bosnië en Herzegovina was met 2-1 te sterk voor Armenië.

Empoli-middenvelder Rade Krunic kopte op aangeven van Juventus-vedette Miralem Pjanic na een half uur spelen de eerste goal binnen, waarna Deni Milosevic tien minuten voor tijd de voorsprong verdubbelde. In blessuretijd bepaalde Arsenal-speler Henrikh Mkhitaryan via een benutte strafschop de eindstand op 2-1.

Griekenland, dat aanvoerder Kostas Mitroglou al na 23 minuten zag uitvallen met een blessure, was met 2-0 te sterk voor Liechtenstein.

Kostas Fortounis tekende op slag van rust met een rake volley voor de 0-1, Anastasios Donis gooide vlak voor tijd de wedstrijd in het slot door de 0-2 te maken.