Denis Zakaria (l) en Breel Embolo (r)

Zwitserland neemt na moeizame eerste helft afstand van Georgië

Zwitserland is met een 2-0 zege op Georgië in Tbilisi begonnen aan de EK-kwalificatie. De overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand.

Zonder Xherdan Shaqiri en Haris Seferovic, die allebei kampen met een liesblessure, had Zwitserland in de eerste helft moeite om openingen te vinden in de defensie van Georgië. Op slag van rust kwamen de Zwitsers bovendien goed weg toen ex-Vitesse-speler Valeri Kazaisjvili (nu San Jose Earthquakes) een grote kans liet liggen.

Ander verhaal

De tweede helft was een ander verhaal. Steven Zuber zette de Zwitsers met een schot in de verre hoek in de 57ste minuut op voorsprong en in de 80ste minuut tikte Denis Zakaria uit de rebound van een schot van Albian Ajeti van dichtbij binnen.

Denis Zakaria in de tang bij Jemal Tabidze (l) en Jaba Kankava (r)

Voor Zwitserland was het de eerste wedstrijd sinds de 5-2 zege op België in november, die de ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic evenals Nederland, Engeland en gastland Portugal een plek in de finaleronde van de Nations League opleverde.

Stroeve start Ierland

Ierland kende in EK-kwalificatiegroep D een stroeve start. Pas na rust vond de formatie van bondscoach Mick McCarthy via Jeff Hendrick het net tegen Gibraltar. David McGoldrick was de aangever en Hendrick plaatste de bal bekeken in de hoek: 0-1.

Alleen Denemarken kwam in deze poule nog niet in actie. De Denen openen dinsdag in Basel tegen Zwitserland.