Ruud Brood
NOS VoetbalAangepast

Brood moet NAC in eredivisie houden zonder clubicoon Penders

Ruud Brood is de man die NAC Breda in de eredivisie moet houden. De 56-jarige trainer heeft met de hekkensluiter een akkoord bereikt over een contract tot het einde van het seizoen.

Hij voetbalde in de jaren negentig acht jaar bij NAC, was er assistent-coach en werd meermaals gevraagd als hoofdtrainer, maar het kwam er nooit van. Nu wel. "Op het moment dat de club aanklopte, voelde ik direct dat ik het moest doen", meldt hij.

Brood volgt in Breda de maandag opgestapte Mitchell van der Gaag op. De functies van technisch manager en algemeen directeur zijn nog niet ingevuld.

Vrede assistent, Penders moet na negentien jaar weg

Brood neemt Regillio Vrede mee als assistent, waardoor er in de technische staf geen plek meer is voor Maurice Verberne en Rob Penders. Laatstgenoemde is al negentien jaar aan NAC verbonden. "We zoeken een passend afscheid voor hem", meldt de club.

Penders wil nog niet reageren op zijn vertrek, waarvan hij vanmorgen telefonisch op de hoogte werd gesteld.

Rob Penders

Brood werkte bij RKC Waalwijk en Roda JC al met Vrede samen: "Na gesprekken met de directie, aandeelhouders en RVC, zijn we tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn veranderingen door te voeren binnen de organisatie, met name op technisch vlak."

Interim-directeur Nicole Edelenbos: "We bekijken de mogelijkheden om nog een extra nieuwe assistent-trainer toe te voegen aan de staf. Wij hopen met alle wisselingen scherpte te krijgen en met energie en kracht de laatste wedstrijden in te gaan."

Dinsdag, een dag na het vertrek van Van der Gaag, maakten we onderstaande reportage bij NAC Breda.

Stuurloos NAC Breda geeft hoop op handhaving niet op

Brood staat maandag voor het eerst voor de groep. NAC moet in de laatste acht speelronden acht punten goedmaken op FC Emmen en De Graafschap. Gunstig is dat de club nog maar twee tegenstanders uit het huidige linkerrijtje treft: Feyenoord en Heracles Almelo. De eerste opponent wordt VVV-Venlo.

Brood wilde geen technisch manager worden

Brood kan een ploeg succes brengen: in 2009 en 2011 promoveerde hij met RKC Waalwijk en in 2015 deed hij dat met NEC. In oktober kon Brood al technisch manager worden bij NAC. Daar bedankte hij voor omdat hij weer hoofdtrainer wilde worden.

Zijn laatste klus was het assistentschap van Phillip Cocu bij PSV. Aan die functie kwam in 2018 een einde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl