NOS Voetbal

Depay ergert zich aan reserverol bij Lyon: 'Oranje komt op goed moment'

Depay ergert zich aan reserverol bij Lyon: 'Oranje komt op goed moment voor mij'

Met een panenka schoot Memphis Depay in november vorig jaar de 2-0 binnen tegen wereldkampioen Frankrijk. Het Nederlands elftal speelde ijzersterk en Depay was een van de uitblinkers bij Oranje. En ook bij zijn club Olympique Lyonnais was hij toen belangrijk.

Vier maanden later ziet de wereld er heel anders uit voor Depay. De 25-jarige aanvaller meldde zich maandag in Zeist. Als bankzitter van de Franse nummer drie. "Geen idee wat de reden daarvoor is", zegt hij. "Maar lekker dat je je dan mag melden in Nederland om voor je land uit te komen in een geweldig team."

Een goal in veertien wedstrijden

Al maanden is de voormalig PSV'er op zoek naar zijn vorm. In de laatste veertien competitiewedstrijden die hij speelde vond hij maar één keer het net. En ook in het Champions League-tweeluik met FC Barcelona was Depay onzichtbaar.

De Franse media hebben geregeld kritiek op hem, maar voor bondscoach Ronald Koeman is Depay nog altijd een belangrijke speler. "Hij moet doen wat hij deed bij ons. Mij hoeft hij niet te laten zien dat hij goed is. Hij heeft een belangrijke rol in dit Nederlands elftal", zei de bondscoach op de persconferentie.

Depay zelf is blij dat hij Lyon even achter zich kan laten en zich kan richten op Oranje. "Ik heb de laatste wedstrijden niet gespeeld en natuurlijk is dat frustrerend", aldus de aanvaller.

Supporters hoeven ook niet bang te zijn dat de aanvaller in de mindere periode zijn zelfvertrouwen is kwijtgeraakt. "Ik kom hier aan zoals ik hier ook ben weggegaan en dat is gelukkig en blij. Ik ben altijd gefocust en gretig voor meer resultaat. Wat er in Lyon gebeurt, moeten we ook niet groter maken dan het is."

Toch lijkt Depay niet helemaal gelukkig in Lyon. Het is een vraag die veel media bezighoudt. "Ik ben wel gefrustreerd over de laatste paar wedstrijden. Misschien zij ook wel", reageert Depay.

"Ik heb een tijdje niet gescoord en ik kijk vaak in de spiegel. Er worden doelpunten van mij verwacht", klinkt het zelfkritisch. "Maar statistisch gezien creëer ik de meeste kansen. Dus dat ik gepasseerd word, is iets waar ik mij aan erger. Maar we zijn nu bij het Nederlands elftal en dat is het lekkerste op dit moment. En dat komt op een goed moment voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl