ANP

Een van de drie slachtoffers was jeugdtrainer bij de Utrechtse voetbalclub DESTO. Op de website spreekt het bestuur van vreselijk nieuws. "Hij was sinds lange tijd bij DESTO betrokken, waar hij zelf voetbalde, tenniste en daarnaast zijn beide zoons en dochter vol passie trainde", staat in de verklaring.

"Iedereen is vol ongeloof, diep geschokt. We zijn kapot van het geheel", zegt DESTO-voorzitter Frits Velthuijs tegen de NOS. Hij hoorde het nieuws rond 18.00 uur. "We hebben gelijk zijn beide teams die hij trainde ingelicht en nog wat mensen van wie wij vonden dat ze het moesten weten."

Gisteravond zijn ongeveer twintig leden naar de club gekomen en komende avond is er een besloten bijeenkomst. Velthuijs: "Hij was een enthousiaste trainer, die veel vrijwilligerswerk deed en voor zijn teams klaarstond."

Vader leerlingen gymnasium

Twee van zijn kinderen zijn leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht. Volgens RTV Utrecht schrijft de school in een mail aan ouders dat leerlingen die daar behoefte aan hebben de gelegenheid krijgen om erover te praten. De komende dagen vervallen alle toetsen, deadlines en belangrijke opdrachten.

Ook een 19-jarige vrouw uit Vianen is overleden. Ze werkte in een snackbar in haar woonplaats. Op de ruit hing gistermiddag een briefje waarop stond dat de zaak gesloten blijft vanwege het sterfgeval.

De snackbar in Vianen waar een van de slachtoffers van de aanslag werkte RTV Utrecht

Ziekenhuis

Een jonge vrouw uit Nieuwegein lijkt een van de vijf gewonden te zijn. Op Facebook schrijft ze: "Het gaat goed met mij, voor vragen contact met mijn ouders of mijn zusje."

Een kennis van haar zegt dat de schutter eerst een ander meisje had geraakt en daarna haar wilde neerschieten, maar dat zijn wapen aanvankelijk weigerde. Daarna probeerde ze zich te beschermen met haar tas, maar ze werd toch geraakt. De kogel zou haar longen hebben doorboord en gisteravond nog in haar schouder hebben gezeten. Ze ligt op de afdeling medium care van het ziekenhuis.

STER reclame