Karl-Heinz Rummenigge ziet het nieuwe WK voor clubteams ineens toch zitten
NOS Voetbal

Bayern en Real lijken ineens toch voor nieuw WK voor clubteams

Een dag nadat de Europese voetbalclubs een boycot hadden aangekondigd van het vernieuwde en uitgebreide WK voor clubteams, lijken de topclubs Bayern München en Real Madrid alweer van mening te zijn veranderd.

De FIFA besloot vrijdag in Miami het WK voor clubteams flink op de schop te gooien en uit te breiden naar 24 clubs. Maar het plan van voorzitter Gianni Infantino kon niet op waardering rekenen van de Europese clubs, verenigd in de ECA.

De belangenvereniging stuurde een protestbrief waarin stond dat de 232 aangesloten clubs het nieuwe WK zouden boycotten. De brief werd ook ondertekend door Bayern München en Real Madrid.

Van gedachten veranderd

Maar in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung roept Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge nu op tot overleg met de FIFA om tot overeenstemming te komen over het nieuwe WK. "Het WK voor clubteams in de huidige vorm is een nonsens-toernooi en ik begrijp dat de FIFA het toernooi wil hervormen", zegt Rummenigge.

Ook Real Madrid zou bij nader inzien van gedachten zijn veranderd. Volgens de Franse krant L'Équipe heeft Real zich alsnog voor het nieuwe WK uitgesproken. De Koninklijke zou het toernooi, dat in de zomer van 2021 voor het eerst wordt gehouden, met veel plezier tegemoet zien.

Kritiek op Infantino

Bayern-voorzitter Rummenigge uitte in het interview kritiek op Infantino, omdat de FIFA-baas slecht zou hebben gecommuniceerd over de plannen voor het nieuwe WK. "Dat kan dan leiden tot een afwerende houding in het openbaar. Ik vind het jammer en betreur het dat er tussen de FIFA, de UEFA en de ECA over deze kwestie niet goed is gediscussieerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl