Twan Huys in de studio van RTL Late Night
NOS NieuwsAangepast

RTL haalt Late Night van de buis, vanavond laatste uitzending

RTL stopt per direct met het programma RTL Late Night. Vanavond is de laatste uitzending.

Presentator Twan Huys zegt in een verklaring op de site van RTL: "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken."

Oud-Nieuwsuur presentator Twan Huys volgde in september Humberto Tan op. Die werd door RTL van het programma gehaald omdat de kijkcijfers tegenvielen. Huys slaagde er niet in betere kijkcijfers te halen. De cijfers lagen meestal zo rond de 200.000 kijkers per avond. "Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet."

Deur blijft open staan

RTL-directeur Sven Sauvé zegt: "Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden." Volgens Sauvé blijft de deur voor Huys altijd open staan.

RTL zendt vanaf morgen het programma Een Nieuw Leven In De Zon uit op het tijdstip van Late Night. In de serie worden Britse stellen gevolgd die een nieuw leven beginnen op het vasteland van Europa.

Na de zomer komt er een nieuw programma voor de late avond. Volgens een woordvoerder van RTL is het nog niet duidelijk of dit weer een talkshow gaat worden. "Er zijn verschillende mogelijkheden. We willen ons in elk geval onderscheiden op de late avond en nemen de lessen van het afgelopen half jaar mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl