Frank de Boer in de stromende regen van Washington
NOS Voetbal

De Boer wordt niet vrolijk van MLS-debuut met Atlanta

De start van Frank de Boer als coach van Atlanta United is niet erg overtuigend. Hij ging in Washington bij de opening van het Major League Soccer-seizoen in de stromende regen onderuit bij het DC United van Wayne Rooney: 2-0.

De Boer debuteerde ruim een week geleden ook al met een nederlaag in de Concacaf Champions League. Atlanta verloor in Costa Rica het eerste duel met CS Herediano in de achtste finales met 3-1, maar zette dat voor eigen publiek recht: 4-0.

Zwabberend schot

In Washington stuurde De Boer zijn team, dat vorig jaar kampioen werd, in een 3-4-3 formatie het veld op. Paul Arriola opende vlak voor rust de score voor DC United en Luciano Acosta tekende na bijna een uur spelen voor de tweede treffer met een zwabberend schot vanaf zo'n 20 meter.

Wayne Rooney loopt tevreden het veld af met DC United

Woensdag gaat De Boer met Atlanta United naar Mexico voor de eerste krachtmeting met Monterrey in de kwartfinales van de Champions League. Vier dagen later is het eerste thuisduel in de MLS tegen nieuwkomer FC Cincinnati.

We waren vorige maand op bezoek bij Frank de Boer in Atlanta en spraken daar met hem over zijn avontuur in de Verenigde Staten en zijn droom om als succescoach terug te keren naar Europa.

'Als ik hier iets goeds neerzet, kom ik vanzelf weer in beeld in Europa'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl