Josef Martinez scoorde twee keer voor Atlanta United ANP

Frank de Boer heeft zich met zijn nieuwe club Atlanta United hersteld van een valse start. De Amerikanen wisten zich met een 4-0 overwinning op CS Herediano te plaatsen voor de kwartfinales van de Concacaf Champions League.

Het heenduel in Costa Rica, tevens het debuut van De Boer bij de club, ging nog met 3-1 verloren.

47 seconden

In Georgia (het eigen stadion was niet beschikbaar wegens een monstertruck-evenement) zorgde de ploeg van De Boer voor een bliksemstart door in de eerste tien minuten twee keer te scoren. De eerste goal, gemaakt door Josef Martinez, stond zelfs al na 47 seconden op het scorebord.

Martinez scoorde in de tweede helft nog een keer. Julian Gressel en Leandro González Pirez waren de andere doelpuntenmakers.

Het zag er verdedigend een stuk solider uit bij Atlanta dan in het eerste duel. De kritiek van De Boer luidde toen dat zijn spelers te naïef voetbalden.

"Vandaag was een stuk beter. We kregen nauwelijks een kans tegen. Dat is fantastisch", aldus de oud-trainer van Ajax, Inter en Crystal Palace.

Monterrey

Atlanta doet als kampioen van de Amerikaanse competitie mee aan de Champions League voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. CF Monterrey uit Mexico is de volgende tegenstander in de kwartfinale.

De MLS (Amerikaanse competitie) start voor Atlanta op 4 maart tegen D.C. United uit Washington.

STER reclame