Frank de Boer tijdens de wedstrijd EPA

De Boer onderuit in Champions League bij officieel debuut voor Atlanta

time icon

Frank de Boer kent geen gelukkige start als trainer van Atlanta United. De 48-jarige Nederlander verloor in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Concacaf Champions League met 3-1 van Herediano uit Costa Rica.

"We waren soms een beetje naïef, we speelden heel 'open', vooral in de beginfase", zei De Boer, die bij het duel in de Concacaf, de voetbalbond waarin de landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch zijn verenigd, zijn officiële debuut voor Atlanta maakte.

Hij zag zijn ploeg al vroeg op achterstand komen na een fout van zijn verdediger Leandro González Pírez, waarvan Herediano-speler José Guillermo Ortiz profiteerde. "Je kan zeggen: zoiets mag niet gebeuren. Maar dit is voetbal, iedereen maakt fouten. Ik vind het vervelender dat we daarna niet de juiste reactie gaven."

Scotiabank Concacaf Champions League
@TheChampions
¿Te lo perdiste? ¡Acá tenemos todas las acciones del partido entre @csherediano1921 y @ATLUTD! #CSHvATL #SCCL2019
3 maanden geleden

Na een 2-0 achterstand deed Julian Gressel namens Atlanta wat terug, maar kort na rust liep de kampioen van de Major League Soccer (MLS) opnieuw tegen een tegendoelpunt aan.

De Boer moet op vrijdag 1 maart in het Fifth Third Bank Stadium (de thuisbasis van het tweede team van Atlanta, aangezien er in het eigen Mercedes-Benz Stadium een ander evenement plaatsvindt) het tij zien te keren.

Het doel van Atlanta dit seizoen is, naast opnieuw landskampioen worden, om de Champions League te winnen. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor het WK voor clubteams.

Begin deze maand was de NOS op bezoek bij Frank de Boer in Atlanta. Bekijk hier de reportage:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Als ik hier iets goeds neerzet, kom ik vanzelf weer in beeld in Europa'

STER Reclame