NOS Sport

Schippers sprint naar indoortitel 60 meter, junior Seedo maakt indruk

Schippers snelt naar indoortitel, Seedo maakt indruk op NK

Dafne Schippers heeft, zoals verwacht, in Apeldoorn de nationale indoortitel op de 60 meter geprolongeerd. De wereldkampioene op de 200 meter zegevierde in 7,18 seconden. Dat betekende haar negende indoortitel op de sprint.

Schippers voldeed eerder al aan de limiet voor de EK indoor, begin maart in Glasgow. Met 7,18 evenaarde ze haar beste seizoenprestatie. Schippers is met het oog op de EK indoor zoekende naar de juiste vorm.

"Ik ben blij met deze titel en ook met het feit dat de andere meiden progressie maken. Ik loop woensdag nog in Düsseldorf en ga er nog steeds vanuit dat ik naar Glasgow ga", zei de kampioene na de titelstrijd.

Samuel grijpt naast limiet

Jamile Samuel lukte het net niet aan de kwalificatie-eis voor Glasgow te voldoen. Ze veroverde zilver in 7,26 seconden, eenhonderdste van een tel boven de limiet. Samuel liep eerder dit indoorseizoen in Madrid al een keer 7,26.

Supertalent Seedo

De grootste indruk in Apeldoorn maakte de pas 15-jarige N'ketia Seedo. De Utrechtse sprintster finishte als derde in 7,27 seconden. Daarmee pakte ze het nationale juniorenrecord af van Schippers, die in 2011 7,28 op de 60 meter liep. Seedo is dit seizoen in haar leeftijdscategorie de snelste van de wereld.

"Ik was heel erg nerveus. Ik loop hier toch tegen Dafne Schippers", keek Seedo bij Langs de Lijn terug op haar bronzen race. "In de series liep ik al een persoonlijk record (7,32, red.), maar de finale was mijn beste race dit jaar. Ik ben heel erg blij met het resultaat. Dit jaar wil ik mezelf buiten ook met de senioren meten."

Meerkampster Anouk Vetter, die voor Glasgow een uitnodiging op zak heeft voor de vijfkamp, gebruikte het NK om haar vorm te testen bij het verspringen. Tevreden daarover was ze niet, getuige ook haar zesde plaats met een afstand van 5 meter 95. Vetter zette vooral steeds te vroeg af.

De meerkampster is nog zoekende naar haar topvorm. "Ik heb hard doorgetraind, nu iets minder trainen en nu wordt het echt finetuning. Inzet op details. In de hoop dat het er echt inzit, hoop ik dat het er over twee weken wel uitkomt."

Op de 400 meter bleef Madiea Ghafoor in de series van de 400 meter maar net boven de limiet voor de EK indoor. De Amsterdamse won haar serie in 53,16 seconden. Dat was 0,06 seconde boven de limiet voor Glasgow. Ghafoor krijgt zondag nog een herkansing in de finale.

Lisanne de Witte, vorig jaar bij de EK outdoor in Berlijn goed voor brons op de 400 meter, heeft de indoorlimiet op de 400 meter al gelopen en koos zaterdag voor een sterk bezette wedstrijd in Birmingham. Zij komt zondag in Apeldoorn wel in actie op de 200 meter.

Jorinde Klinken veroverde de titel bij het kogelstoten met een afstand van 16,85 meter, 45 centimeter onder de limiet voor de EK indoor. Titelverdedigster Melissa Boekelman ontbrak. Ze herstelt van een zware achillespeesblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl