Dafne Schippers (l) in Madrid
NOS Sport

Schippers in Madrid opnieuw tweede op 60 meter

Dafne Schippers heeft bij de World Tour in Madrid haar beste seizoenstijd op de 60 meter aangescherpt. De Utrechtse kwam bij de indoorwedstrijden tot een tijd van 7,18 seconden, precies één honderdste sneller dan bij haar ouverture deze winter in Karlsruhe.

De tijd was, net als vorige week in Duitsland, niet genoeg voor de winst. Schippers eindigde opnieuw achter de Poolse Ewa Swoboda (7,11) als tweede. De Nederlandse verloor op de eerste meters te veel terrein en kon dat niet meer goedmaken.

Jamile Samuel werd derde in een tijd van 7,26, één honderdste boven de limiet voor de EK indoor in maart in Glasgow.

Geen EK-limiet Bockarie

Bij de mannen probeerde Solomon Bockarie op de 60 meter de EK-limiet te lopen. Hij liep in de series een tijd van 6,80, ruim boven de limiet van 6,66. In de finale kwam hij tot 6,84.

Maureen Koster haalde brons op de 3.000 meter. Met een tijd van 8.48,85 liep ze ruim onder de EK-limiet, maar die had ze vorige week in Karlsruhe al gelopen. Op de 1.500 meter werd Sanne Wolters-Verstegen negende, in een tijd ver boven de limiet.

Vorige week sprak Dafne Schippers in Karslruhe over de eerste races van het indoorseizoen, haar vorm en techniektrainingen met coach Bart Bennema.

Schippers: 'Tijden nog niet top, maar goede gevoel is er'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl