NOS
NOS NieuwsAangepast

Zeker duizend KLM'ers halen verhaal bij hoofdkantoor

Meer dan 1000 verontruste medewerkers van KLM hebben vanmiddag geprotesteerd bij het hoofdkantoor van KLM. Ze overhandigden op Valentijnsdag een liefdesbrief in de vorm van een petitie voor het behoud van hun bestuursvoorzitter, Pieter Elbers. 25.000 KLM'ers ondertekenden die petitie.

De personeelsleden van de luchtvaartmaatschappij verzamelden zich bij het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen. Ze zijn bang dat de Fransen meer invloed willen uitoefenen op KLM, het Nederlandse deel van multinational Air France-KLM.

De medewerkers denken ook dat de positie van Elbers wordt bedreigd door de Franse collega's. "Pieter Elbers heeft het bedrijf heel veel gebracht", zegt een vrouw in haar stewardessen-uniform. "Kijk, iedereen hier staat achter Pieter. En daar gaan we voor."

De KLM'ers wilden een petitie aanbieden aan de nieuwe topman Smith, maar die kwam niet:

KLM'ers staan vierkant achter hun baas

NOS-verslaggever Wessel de Jong: "Ze zien Pieter Elbers als een dijk tegen te veel Franse invloed. Want daar zijn ze hier bang voor. Dat gaat namelijk Nederlandse banen kosten."

Benjamin Smith, de nieuwe ceo van Air France-KLM was niet bij de bijeenkomst aanwezig. De Jong: "De boodschap van de petitie is dus niet bij hem terechtgekomen."

Volgende week worden de jaarcijfers van Air France- KLM bekend. Dan zal duidelijk worden of het bedrijf ook door wil met Pieter Elbers. "Het is dus nog een week wachten op de uitkomst van deze strijd", zegt De Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl