ANP

Minister Hoekstra heeft 'intensief contact' met KLM-topman Elbers

Minister Wopke Hoekstra van Financiën zegt "regelmatig en intensief contact" te hebben met topman Pieter Elbers van luchtvaartmaatschappij KLM. "U heeft zelf ook de Nederlandse kranten gelezen: er is discussie over de Nederlandse topman, er is discussie over de governance", aldus Hoekstra.

Hoekstra schreef vorige week al in een brief naar de raad van commissarissen van de luchtvaartmaatschappij dat hij wil dat Elbers herbenoemd wordt. Vandaag zei de minister opnieuw dat hij dit "van harte zou ondersteunen", en dat Elbers "het goed gedaan geeft". Dit zegt hij ook te hebben besproken met Benjamin Smith, bestuursvoorzitter Air France KLM. Over dit gesprek wil Hoekstra verder niets kwijt.

Air France-KLM baas Benjamin Smith zou af willen van zijn collega Pieter Elbers die de Nederlandse tak van het bedrijf runt. Dat denkt het KLM-personeel. Elbers wordt gezien als beschermer van de Nederlandse belangen binnen Air France-KLM.

Hoekstra's reden voor zijn steun: "Air France KLM bevindt zich in een cruciale fase om een grote concurrerende speler te blijven in de Europese luchtvaart. Ik heb er vertrouwen in dat de heer Elbers een belangrijke bijdrage kan leveren in het concurrender maken van het bedrijf", staat in de brief.

'Een hele hoop werk'

De positie van Elbers is zeker niet het enige wat Hoekstra met de organisatie wil bespreken. "Daarnaast is het natuurlijk zo dat de hele maatschappij, AirFrance-KLM, maar ook de twee afzonderlijke onderdelen, gewoon nog een hele hoop werk te doen hebben om een nog betere luchtvaartmaatschappij te worden."

Reportage: Zorgen om KLM

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl