Venezolaanse migranten klimmen in een truck AFP

Het kabinet trekt 1 miljoen euro extra uit voor hulp aan Venezuela. Het geld gaat naar het Rode Kruis dat vorige week gironummer 5125 opende voor hulp aan Venezuela en omringende landen. Het geld komt bij de 600.000 euro die Nederland vorig jaar al beschikbaar stelde om Venezolanen te helpen.

Venezuela zit financieel aan de grond. De Verenigde Naties schatten dat vanwege de politieke en economische crisis meer dan drie miljoen Venezolanen hun land zijn ontvlucht.

Ze vluchten naar landen als Colombia, Peru, Ecuador of Brazilië, op de vlucht voor armoede, tekort aan eten, slechte gezondheidszorg en repressie. Het is op dit moment de grootste vluchtelingen- en migratiestroom in Zuid-Amerika. Ook Curaçao heeft te maken met duizenden Venezolaanse vluchtelingen.

Het extra geld is bedoeld om de Venezolanen te helpen met tijdelijk onderdak en sanitaire voorzieningen, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. Ook wil het Rode Kruis de veiligheid voor vrouwen en kinderen vergroten en families die elkaar kwijt zijn geraakt helpen elkaar te vinden.

STER reclame