Colombiaanse politie houdt een oogje in het zeil bij de trucks met hulpgoederen
NOS Nieuws

Eerste vrachtwagens met hulp VS bij Venezolaanse grens

De eerste vrachtwagens met Amerikaanse hulpgoederen die bestemd zijn voor Venezuela, zijn gearriveerd bij de Colombiaans-Venezolaanse grens. De Venezolaanse president Maduro, die in zijn land te kampen heeft met een enorme crisis, heeft gezegd dat de hulp Venezuela niet binnen mag. Hij heeft de brug tussen de Colombiaanse stad Cúcuta en Venezolaans grondgebied afgesloten. Militairen houden er de wacht.

Maduro's opponent Guaidó, die door de VS en zo'n veertig andere landen erkend wordt als de nieuwe president, zegt dat de hulp hard nodig is en dat de goederen hoe dan ook bij de bevolking terecht moeten komen.

Onder de leiding van Maduro is Venezuela in een diepe economische crisis terechtgekomen. Het ontbreekt de bevolking aan basisbehoeften als voedsel en medicijnen. Maar Maduro benadrukt dat Venezuela geen land van bedelaars is, en dat buitenlandse hulp overbodig is.

De geblokkeerde brug naar Venezuela

Tientallen mensenrechtenactivisten stonden aan de Colombiaanse kant van de brug toen de vrachtwagens met hulp arriveerden, en eisten dat de trucks werden doorgelaten.

In de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo heeft de Internationale Contactgroep voor Venezuela voor het eerst vergaderd. De veertien Latijns-Amerikaanse en Europese landen hebben opgeroepen tot vrije presidentsverkiezingen om een eind te maken aan de politieke onrust in Venezuela en de democratie te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl