De werkzaamheden bij de brug in Genua
NOS Nieuws

Sloop ingestorte brug Genua begonnen

Een half jaar nadat de instorting van een brug bij Genua het leven kostte aan 43 mensen, zijn bouwvakkers begonnen met de sloop van de resterende delen. Afgelopen nacht werd een brugdeel van 40 meter lang en 900 ton zwaar ontmanteld.

Het enorme stuk beton moet met twee kranen voorzichtig 45 meter naar beneden worden getakeld. Aanvankelijk ging men ervan uit dat dat 6 tot 8 uur zou duren, maar het werd nachtwerk: pas vanochtend werd begonnen met takelen.

Versneld ziet dat er zo uit:

Sloop ingestorte brug Genua begonnen

"Dit is een belangrijke, symbolische dag", zei de Italiaanse premier Conte, die bij aanvang van de werkzaamheden kwam kijken. "Het is een nieuwe start voor Genua, Ligurië en Italië."

Nieuwe brug

De Polcevera-brug stortte op 14 augustus vorig jaar in. Er vielen doden onder de automobilisten die op dat moment op de brug reden, en onder de bewoners van de huizen die eronder stonden. Tegen twintig mensen en beheerder Autostrada loopt nog een onderzoek naar de verantwoordelijkheid.

Afgelopen december werd het nieuwe ontwerp gepresenteerd voor een brug "die duizend jaar zal meegaan". De bouw van een nieuwe brug zal parallel lopen aan de sloop van de oude. Op 31 maart beginnen de werkzaamheden.

Omdat de brug zo'n belangrijke rol vervult in de infrastructuur van de stad, is het de bedoeling dat de werkzaamheden eind dit jaar al klaar zijn. Begin volgend jaar moet het eerste verkeer er al overheen kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl