De aankomst van Stone vandaag bij de federale rechtbank in Washington D.C.
NOS Nieuws

Roger Stone ontkent ook bij rechter aantijgingen Ruslandonderzoek

President Trumps voormalige campagneadviseur Roger Stone heeft ook in de rechtbank de beschuldigingen tegen hem ontkend. Die beschuldigingen zijn naar voren gebracht in het onderzoek van de speciale aanklager Mueller naar bemoeienis van Rusland bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

De vriend en vertrouweling van president Trump wordt er onder meer van verdacht dat hij gelogen heeft tegen een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Ook zou Stone druk op getuigen hebben uitgeoefend om geen of valse verklaringen af te leggen en zou hij een parlementair onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen hebben gedwarsboomd.

Stone-fans en Stone-haters bij de ingang van de rechtbank

Stone werd vrijdag gearresteerd en op borgtocht weer vrijgelaten. Ook toen zei hij dat hij onschuldig was en dat de beschuldigingen tegen hem een politieke achtergrond hadden. Toch is zijn ontkenning voor de rechtbank in Washington belangrijk. Een schuldbekentenis zou hem bij een veroordeling strafvermindering kunnen opleveren.

Stone sprak buiten de rechtbank geen woord. Hij zwaaide naar een groep bewonderaars en negeerde demonstranten die "sluit hem op" en "vuile verrader" riepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl