NOS Sport

Davis Cup-uitblinker De Bakker is geen vaste waarde meer

Haarhuis roept De Bakker niet op: 'Broers Griekspoor winnen meer'

Thiemo de Bakker maakt geen deel uit van de Daviscupselectie voor het duel van Nederland met Tsjechië in Ostrava. Captain Paul Haarhuis heeft voor het treffen de broers Scott en Tallon Griekspoor geselecteerd.

"Buiten Robin Haase hebben Scott en Tallon het afgelopen jaar de meeste wedstrijden gespeeld en gewonnen op dit niveau", verklaart Haarhuis zijn keuze voor de beide broers Griekspoor.

Haase en de dubbelspecialisten Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop waren eerder al opgenomen in de selectie.

De Bakker kan stunten

Het ontbreken van De Bakker is opvallend, omdat hij een vaste waarde was en in de Davis Cup doorgaans een hoog niveau haalt. Zo won de nummer 243 van de wereld vorig jaar knap van de Fransman Adrian Mannarino en sloeg hij Nederland in 2017 ten koste van Tsjechië naar de wereldgroep.

De Bakker slaat Davis Cup-team de wereldgroep in

Tallon Griekspoor is de nummer 233 van de wereld en Scott Griekspoor 266ste. Nederland probeert op 1 en 2 februari een plek te veroveren in de Daviscup Finals, het finaletoernooi dat in november zijn debuut beleeft.

Tsjechië mist kopman Berdych

Oranje hoeft niet te vrezen voor Tomas Berdych. De beste tennisser van Tsjechië doet niet mee. Jiri Vesely, Lukas Rosol, Adam Pavlasek, Tomas Machac en Jiri Lechek vormen het Tsjechische team.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl