Feest bij het Davis Cup-team
NOS SportAangepast

Davis Cup-team terug in wereldgroep na sensationele comeback

Met een onwaarschijnlijke inhaalslag heeft het Nederlandse Davis Cup-team in Den Haag na een 2-0 achterstand met 3-2 gewonnen van Tsjechië en daarmee promotie afgedwongen naar de wereldgroep.

Thiemo de Bakker zette het Zuiderpark op zijn kop door in de vijfde en beslissende wedstrijd Lukas Rosol met 3-6, 6-4, 6-4, 6-4 te verslaan, nadat Robin Haase de stand gelijk had getrokken tegen Jiri Vesely (6-1, 1-6, 6-3, 6-4).

Nederland kwam in 2014 voor het laatst uit in de wereldgroep. Toen werd er in de eerste ronde verloren van Tsjechië. Sinds 1997 (tegen Roemenië) had Oranje niet meer gewonnen na een 2-0 achterstand.

Stroeve start De Bakker

De Bakker kwam er tegen Rosol anderhalve set niet aan te pas: Rosol speelde dwingend, terwijl De Bakker (nul breakpoints) de Tsjech maar niet onder druk wist te zetten.

Bij 2-2 in de tweede set leverde Rosol uit het niets zijn service in, gevolgd door een lovegame van De Bakker. Opeens was het een wedstrijd en moest ook de Tsjech vechten voor zijn punten.

Bij 3-3 in de derde set kreeg De Bakker vier breakpoints op rij; het vierde was raak, waarna ook die set voor hem was. Rosol was zijn vertrouwen kwijt, leverde meteen zijn opslag in en deed dat bij 0-2 bijna weer. De Bakker behield zijn focus en won.

Ook hoofdrol voor Haase

Haase speelde een geweldige wedstrijd tegen Vesely, waarin hij het alleen in de tweede set lastig had. Halverwege de derde set ging zijn service weer lopen en stapelden de fouten zich op bij Vesely. Haase was de baas en zegevierde.

Knokkende Haase brengt Oranje weer naast Tsjechië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl