NOS SportAangepast

Knokkende Haase brengt Oranje weer naast Tsjechië

Robin Haase heeft Nederland op 2-2 gebracht in de Davis Cup-ontmoeting van Nederland met Tsjechië. De kopman van Oranje versloeg in Den Haag Jiri Vesely met 6-1, 1-6, 6-3, 6-4.

Thiemo de Bakker speelt nu tegen Lukas Rosol de beslissende vijfde partij van de interland.

Knokkende Haase brengt Oranje weer naast Tsjechië

De vermoeid ogende Haase, die voor de derde keer dit weekend in actie kwam, begon agressief en brak twee keer de service van de Tsjechische nummer een en won de eerste set met 6-1. De rollen waren omgedraaid in de tweede set.

Het derde bedrijf ging gelijk op, maar Haase forceerde op 4-3 de beslissende break door te profiteren van slordigheden in het spel van Vesely.

Adrenaline helpt veel, dan voel je de pijn een stuk minder.

Robin Haase over het spelen met vocht in zijn knie

In de vierde set zette Haase door en hing een break op de service van Vesely in de lucht. Dat lukte de Hagenaar op 3-3, waarna hij op zijn tandvlees en met moedig spel de winst binnenhaalde.

Haase sloeg bij zijn eerste machtpoint op 5-3 de bal nog centimeters buiten de lijnen, maar op 5-4 was het wel raak op zijn derde wedstrijdpunt.

Knieblessure

Haase speelde met vocht in zijn knie. "Maar adrenaline helpt veel, dan voel je de pijn een stuk minder. Al viel de pijn sowieso mee, dat was vrijdag erger. Het publiek speelde vandaag, net zoals het hele weekend, weer een grote rol", zei hij tegen Ziggo Sport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl