EPA
NOS Sport

Melbourne zegt Murray vaarwel na slijtageslag, maar is het voorgoed?

Andy Murray heeft - naar het zich laat aanzien - zijn laatste wedstrijd gespeeld op de Australian Open. De Brit, die vanwege heupklachten op Wimbledon een punt achter zijn loopbaan wil zetten, kwam net tekort tegen Roberto Bautista Agut: 4-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 2-6.

Murray stond in de derde set een break achter en leek roemloos ten onder te gaan. Maar gesteund door het publiek vocht hij zich helemaal terug in de wedstrijd. In de vijfde set was de tank echter leeg. Nog voor het laatste punt waren er al tranen bij de Brit.

Zware operatie als laatste redmiddel?

In het stadion werd een afscheidsvideo voor Murray getoond. Of was dat toch te vroeg? "Heel misschien zien we elkaar nog. Als ik hier nog een keer wil spelen, moet ik een zware operatie ondergaan", zei hij tegen het publiek.

Murray: 'Kan ermee leven als dit mijn laatste wedstrijd was'

Ook tegen tegen de als 22ste geplaatste Spanjaard Bautista Agut was duidelijk te zien dat Murray - vijfvoudig finalist in Melbourne - niet fit is. Bij momenten liep hij zelfs mank over de baan. Er zijn dan ook twijfels of hij Wimbledon wel haalt.

Vorige week liet Murray in tranen weten dat de Australian Open weleens zijn laatste toernooi kan zijn.

Murray in tranen: 'Australian Open kan mijn laatste toernooi zijn'

In Melbourne had Murray pech met de loting. Bautista Agut verkeert in bloedvorm. De Spanjaard won in voorbereiding op de Australian Open het toernooi van Doha en versloeg daar onder anderen Novak Djokovic.

Murray wil nog een keer op Wimbledon te spelen. Daar werd hij in 2013 de eerste Brit in 77 jaar die de titel pakte op het heilige gras van Londen. Daarnaast pakte Murray nog twee grandslamtitels, twee olympische titels en werd hij nummer een van de wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl