NOS SportAangepast

Federer soeverein en Nadal zet slapende journalist voor joker

Roger Federer en Rafael Nadal zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de Australian Open. Nadal zette zijn zoveelste comeback op de ATP Tour kracht bij door de Australiër James Duckworth zonder setverlies opzij te zetten: 6-4, 6-3, 7-5.

Toen de als derde geplaatste Spanjaard in de derde set op een 4-2 voorsprong kwam, sprong hij een gat in de lucht. Nadal dacht het duel beslist te hebben, maar werd later toch terug gebroken. Het was zijn enige misstap.

Nadal grapt met journalist

Op de persconferentie na de wedstrijd was Nadal ook bij de les. Hij zette een wegdommelende journalist op zijn nummer. "Je deed natuurlijk je ogen dicht om goed te kunnen horen wat ik zeg."

Nadal zet slapende journalist op zijn nummer

Nadal had niet meer gespeeld sinds de halve finale van de US Open, september vorig jaar, waarin hij opgaf met een buikspierblessure. Daarna volgde ook nog een enkeloperatie en twee weken geleden meldde hij zich met een heupblessure af in Brisbane.

Federer jaagt op honderdste titel

Federer, de Zwitserse titelverdediger die als tweede is geplaatst, begon de jacht op zijn honderdste ATP-titel met een 6-3, 6-4, 6-4 zege op de Oezbeek Denis Istomin. Jimmy Connors is recordhouder met 109 titels.

Roger Federer wordt na zijn overwinning geïnterviewd door John McEnroe

Ook de als vijfde geplaatste Kevin Anderson bereikte de tweede ronde in Melbourne, iets dat hem sinds 2015 niet meer gelukt was. De Zuid-Afrikaanse Wimbledon-finalist van vorig jaar versloeg de Fransman Adrian Mannarino met 6-3, 5-7, 6-2, 6-1.

Lange mannen

Voor de als negende geplaatste John Isner viel het doek in de eerste ronde. De Amerikaan verloor in vier tiebreaks van zijn landgenoot Reilly Opelka: 6-7, (4), 6-7 (6), 7-6 (4), 6-7 (5).

Het was een duel tussen de twee langste mannen van de ATP Tour. Isner is 2,08 meter en Opelka zelfs 2,11 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl