AFP
NOS Sport

Bautista schakelt Djokovic uit in Doha

Novak Djokovic heeft in de halve finales van het toernooi van Doha verrassend verloren van Roberto Bautista Agut: 6-3, 6-7 (6), 4-6. Van zijn acht vorige partijen tegen de nummer één van de wereld had Bautista (ATP-24) er maar één gewonnen.

Het begon nog goed voor Djokovic. De Serviër, die het toernooi van Doha in 2016 en 2017 had gewonnen, snoepte de Spanjaard Bautista meteen diens eerste opslaggame af, won de set en leek met een break op 3-3 in de tweede set op weg naar de winst.

AFP
Roberto Bautista Agut

Bautista, de nummer 24 van de wereld, brak echter meteen terug en verzilverde in de tiebreak zijn vijfde setpoint. Djokovic was van slag, werd in set drie meteen gebroken, creëerde geen enkel breakpoint meer en kon naar huis.

In de finale treft Bautista de Tsjech Tomás Berdych, die de Italiaan Marco Cecchinato met 7-6 (6), 6-3 versloeg.

Veteraan Karlovic niet versleten

Ivo Karlovic heeft de eindstrijd van het toernooi in het Indiase Pune bereikt. De nummer 100 van de ATP-ranglijst was in de halve finales de Belg Steve Darcis met 7-6 (3), 4-6, 6-3 de baas.

AFP
Ivo Karlovic in actie in Pune

Daarmee is de Kroaat, die eind februari 40 wordt, de oudste speler sinds Ken Rosewall in 1977 in de finale van een toernooi van de hoogste categorie. De Australiër Rosewall was 43 jaar oud toen hij in november 1977 zijn laatste successen boekte in Hongkong en Tokio.

De lange Karlovic (2,11 meter) bereikte met zijn harde service in de afgelopen vijf jaar elf keer een ATP-finale. Vier keer pakte hij de hoofdprijs. Om de hoofdprijs in Pune te pakken moet hij hij winnen van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, die de Fransman Gilles Simon met 6-3, 7-6 (3) klopte,

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl