Sandor Liu met rechts zijn broer Shaolin ANP

De Hongaar Sandor Liu heeft zich in Dordrecht verzekerd van de Europese allroundtitel bij het shorttrack. Hij werd in de superfinale vierde en was daarmee zijn broer Shaoang de baas in het eindklassement. De Rus Semen Elistratov pakte brons.

De Nederlanders moesten het gehele toernooi genoegen nemen met een bijrol. Alleen Daan Breeuwsma wist voor eigen publiek een individuele finaleplaats te halen, op de 1.000 meter. In die finale werd hij echter gediskwalificeerd.

Itzhak de Laat kwam op die afstand niet verder dan de kwartfinales. Dylan Hoogerwerf werd vrijdag al in de series uitgeschakeld op de 1.000 meter.

Diskwalificatie Breeuwsma op 1.000 meter, Sandor Liu wint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Breeuwsma, die tijdens zijn halve finales flink werd gehinderd en door de jury werd toegelaten tot de finale, werd in de eindstrijd gediskwalificeerd vanwege een ongeoorloofde inhaalactie.

Het lukte de Nederlandse mannen zaterdag ook al niet boven zichzelf uit te stijgen voor eigen publiek. Breeuwsma, De Laat en Hoogerwerf haalden geen van allen een finaleplaats. Op de relay wist de Oranje-equipe zich met zilver wel te onderscheiden.

STER reclame