Maximilian Wöber Pro Shots

Ajax en Sevilla bereiken akkoord over transfer Wöber

time icon

Ajax heeft met Sevilla een akkoord bereikt over de transfer van Maximilian Wöber. De Spaanse club betaalt 10,5 miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot maximaal 11 miljoen euro.

De overeenstemming tussen beide clubs is volgens Ajax onder voorbehoud, aangezien nog aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan. Wat die voorwaarden zijn, wordt niet bekendgemaakt.

De 20-jarige verdediger verliet eerder al het trainingskamp van Ajax in Florida om zijn overgang naar Sevilla rond te maken. Hij moet nu nog zelf tot een akkoord komen en de medische keuring ondergaan.

Wöber kwam in dit seizoen in alle competities zestien keer in actie voor de Amsterdammers. In de zomer van 2017 kwam de Oostenrijker voor 7 miljoen euro over van aan Rapid Wien. Hij stond nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam.

AFC Ajax
@AFCAjax
Viel Glück in Sevilla! 🇪🇸 #DankeMax 👋 https://t.co/nayR0h0u2D
5 maanden geleden

De club uit Andalusië heeft bovendien een akkoord bereikt met FC Barcelona over de overgang van Munir El Haddadi.

De 23-jarige Spanjaard met Marokkaanse roots werd gezien als één van de pareltjes van de eigen jeugdopleiding La Masía en maakte op achttienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste van Barcelona. Tot een echte doorbraak kwam het echter niet, waarop Munir zich liet verhuren aan Valencia en Deportivo Alavés.

Dit seizoen kwam Munir tot elf optredens voor Barcelona, waarvan de meeste als invaller en dus laat de Catalaanse grootmacht hem nu voor slechts 1.050.000 euro vertrekken naar Sevilla.

FC Barcelona
@FCBarcelona
[BREAKING NEWS] Agreement with Sevilla for transfer of Munir El Haddadi Full story 👉 https://t.co/BMuPPttX00
5 maanden geleden

In de Champions League kwam El Haddadi twee keer in actie voor Barcelona (beide keren tegen Tottenham Hotspur).

Vanwege de nieuwe regels van de UEFA mag Munir - net als Wöber overigens - dit seizoen desondanks gewoon spelen in de Europa League. Sevilla mag deze transferperiode drie extra spelers inschrijven voor Europees voetbal.

STER Reclame