Edwin van der Sar, directeur van Ajax
NOS Voetbal

Van der Sar over transferperikelen: 'Intentie om alles bij elkaar te houden'

Ging het de afgelopen weken regelmatig over in het verschiet liggende transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, deze week moeten er bij Ajax vooral vragen beantwoord worden over het mogelijke vertrek van David Neres naar China en Max Wöber naar Sevilla.

Guangzhou Evergrande is bereid diep in de buidel te tasten voor de Braziliaanse buitenspeler, terwijl de huidige nummer drie van de Spaanse Primera División Sevilla een miljoenenbod heeft gedaan op de Oostenrijkse verdediger.

"De belangstelling voor spelers is niet alleen van deze week", vertelt Edwin van der Sar in Florida, waar Ajax op trainingskamp is. "De afgelopen maand kwam dat natuurlijk ook al naar voren. Gelukkig hebben we daarvoor een kundig iemand in Amsterdam", verwijst de algemeen directeur naar Marc Overmars, de technische man.

"Op die manier hopen we zo goed mogelijk uit deze transferperiode te komen", kijkt hij vast vooruit naar de eerste dag van februari.

Ajax-directeur Van der Sar: 'Intentie om alles bij elkaar te houden'

Ajax zou een bedrag van 12 tot 14 miljoen euro voor de 20-jarige Wöber willen vangen. Door toenemende concurrentie achterin, onder meer door de komst van de Argentijn Lisandro Magallan, zijn de kansen op speeltijd voor de Oostenrijker kleiner geworden. Ook Neres is niet zeker van een basisplek.

"We moeten afwachten wat er gebeurt. Uiteindelijk hebben wij natuurlijk ook een prijs in gedachten. Maar het is onze intentie om alles bij elkaar te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl