In Amerika is Ajax met een 2-2 gelijkspel tegen Flamengo begonnen aan de Florida Cup, een oefentoernooi. Er volgde daarna een penaltyreeks met als inzet een bonuspunt en die ging naar de Brazilianen.

Namens Ajax misten uitgerekend twee spelers die zich moeten bewijzen een penalty: debutant Lisandro Magallán schoot hoog over en Joël Veltman, die terug is na lang blessureleed, raakte de paal. Victor Jensen en Lassina Traoré debuteerden ook. Laatstgenoemde benutte wel een strafschop.

São Paulo is zaterdag de tweede tegenstander. De verwachting is dat Ajax dan wel in de sterkst mogelijke opstelling begint.

Veredeld B-team

Ajax verspeelde in de reguliere speeltijd met een veredeld B-team twee keer een voorsprong tegen Flamengo. Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad scoorden voor de Amsterdammers.

Gretige Labyad scoort tegen Flamengo: 'Ik wil de trainer overtuigen'

David Neres verscheen ook aan de aftrap. De Braziliaan staat in de belangstelling van het Chinese Guangzhou Evergrande, dat volgens De Telegraaf 43 miljoen euro voor hem over heeft. Het is de vraag of hij weg mag nu de Mexicaan Diego Lainez niet voor Ajax, maar Real Betis heeft gekozen.

Wöber richting Sevilla

Dat Maximilian Wöber (voorlopig) zijn laatste duel in het shirt van Ajax heeft gespeeld, lijkt wel zo goed als zeker. De Oostenrijkse verdediger heeft het trainingskamp in Florida verlaten om zijn overgang naar Sevilla af te ronden.

De nummer drie van La Liga zou twaalf miljoen euro betalen voor de 20-jarige Wöber, die in de eerste seizoenshelft 16 keer in actie kwam voor de Amsterdammers. In de zomer van 2017 kwam Wöber voor zeven miljoen euro over van aan Rapid Wien.

Maximilian Wöber eerder deze week Pro Shots

STER reclame